Kas õunte söömine võib kaalu kasvama panna?

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õunad.
Õunad. Foto: Elmo Riig / Sakala

«Kas on normaalne, et söön iga päev ühe kilogrammi või veidi rohkemgi koduõunu? Kas sellise koguse söömine on tervislik ja ega sellel mingit mõju pole?» küsib lugeja Tervise arengu instituudi lehel toitumine.ee.

Küsija kinnitab, et tal pole kaal tõusnud, ei esine ka puhitusi, aga õunad lihtsalt väga maitsevad.

Toitumisekspert Tagli Pitsi kinnitas, et süüa tuleks siiski mitmekesiselt, kuigi positiivne on see, et inimene puuvilju armastab. Ta soovitab päevas süüa sõltuvalt energiavajadusest kuni pool kilogrammi puuvilju.

«Üks kilogramm õunu annab ühest küljest 400 kcal (mis on peaaegu võrdne 100-grammise šokolaaditahvliga) ning kui pikaajaliselt süüa õunu kogu normaalsele söömisele lisaks, siis võib see ühel hetkel siiski kaalu kasvatama hakata,» nentis Pitsi. Kuid suurem oht on tema sõnul hoopis sellest, et süües päevas ära kilo õunu, ei jaksa inimene piisavas koguses süüa enam teisi toite ja nii jäävad saamata mõned olulised toitained.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles