Eestis kasvab hingamisteede viirusnakkustesse haigestumine

Liis Velsker
, Tarbija 24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haige
Haige Foto: Panther Media / Scanpix

Terviseamet teatab, et möödunud nädalal kasvas ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestumine, kuid intensiivsus ei ületanud hooajale iseloomulikke näitajaid.

25. detsember – 1.detsember pöördus ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu arstide poole kokku 3711 inimest, neist 57 protsenti olid lapsed. Haigestumine kasvas eelneva nädalaga võrreldes 21 protsenti, kuid haigestumuse intensiivsus ei ületanud hooajale iseloomulikke näitajaid.

Haigestumiste arvu kasv ei olnud seotud gripiviirustega. Laboratoorselt ühtegi gripijuhtu ei kinnitatud.

Gripitaolisi haigestumisi registreeriti möödunud nädalal 99 korral. Gripitaoliste haiguste tekitajaks oli paragripiviirus. Nakatunute arvu osas maakondades suuri erinevusi ei olnud, vanusrühmade järgi haigestusid enam kuni nelja-aastased lapsed.

Euroopa gripiseirevõrgustiku andmetel oli grippi haigestumise intensiivsus madal kõikides Euroopa Liidu liikmesriikides. Püsivat gripiviiruse levikut ei ole veel täheldatud, kuid üksikud gripiviirusega seotud haigusjuhud on registreeritud Norras, Prantsusmaal, Rootsis, Taanis ja Šotimaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles