Juuksesirgendaja tekitab raskeid põletushaavu

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sirgendaja.
Sirgendaja. Foto: Panther Media/Scanpix

Värvilised juuksesirgendajad võivad lastele näida mängukannidena, mistõttu tuleks need kindlasti peale kasutamist ohutusse kohta panna.

«Juuksesirgendaja võib põhjustada tõsiseid vigastusi,» rääkis Bristoli haigla arst doktor Julia Sarginson, vahendab The Independent. Seejuures on Sarginsoni sõnul kõige suuremas ohus lapsed.

Juuksesirgendajast on saanud populaarne jõulukink. Sageli on sirgendaja värviline ning atraktiivne mänguasi lastele. Sirgendaja võib kuumeneda aga 220 kraadini ning jahtub maha väga aeglaselt.

Viimastel aastatel on Bristolis leidnud aset 155 juhtu, kus inimene on saanud sirgendaja tõttu põletushaavu. Aastast-aastasse on juhtude arv seejuures kasvanud. Sellel aastal oli piirkonnas näiteks 45 säärast õnnetust. Kaheksal juhul tuli nahka hiljem siirdada. Seistmel puhul oli kannatanuks alla kaheaastane laps.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles