Tasuta puugisüst Saaremaal huvi ei äratanud

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puuk.
Puuk. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Vaatamata sellele, et Saaremaa Leisi vald otsustas osaliselt kinni maksta oma valla laste vaktsineerimise puukentsefaliidi vastu, on huvi kaitsesüsti vastu olnud üsnagi leige.
 


Perearst Katrin Kallasmaa sõnul on praegu vaid 23 lapsele kas süst tehtud või on nad end selleks kirja pannud, kirjutab Saarte Hääl.

«Lootsin, et sada last ikka kokku tuleb, sest teavitustöö on nii vallalehe kui ka sotsiaaltöö tasandil olnud päris aktiivne,» oli Kallasmaa üllatunud.

Võimaliku põhjusena, miks huvi nii leige on, nimetas Kallasmaa arvamust, et kui siiani pole puuki olnud, vaevalt siis nüüdki tuleb; mõnel juhul võib aga tema hinnangul olla põhjuseks ka see, et esimese ja kolmanda süsti eest tuleks vanematel ise tasuda, teise süsti kompenseerib vald.

«Iseenesest on see hea otsus, et just see teine vaktsiinisüst kinni makstakse,» kiitis Kallasmaa, vastasel juhul võinuks kujuneda seis, et tullakse suure hurraaga tasuta süsti saama, kuid teise süsti jaoks raha enam ei jätku.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles