Pooled väikehaigla arstidest on pensioniealised

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Hiiumaa haiglas on väga kogenud arstid, kuid muret valmistab nende kõrge iga. Arsti tudengite küsitluse kohaselt meelitaks noori saarele suur palk.

Konverentsil «Kas viimane kustutab tule?» jagasid soovitusi mure lahendamiseks kaks hiidlasest arstitudengit, kirjutab Hiiu Leht. Haigla peaarst Gennadi Aavik ütles haigla tegevusest ülevaadet tehes, et 11 arstist viis on enam kui 65aastased ja pensionile ähvardab minna ka günekoloog. Õnneks on uuel aastal haigla siseosakonda tööle oodata noort arsti ja kesk-meditsiinipersonal on noorem.

Tartu ülikooli arstiteaduskonna viienda kursuse tudeng Juuli-Ann Tähiste ja kuuenda kursuse tudeng Mart Sameli tehtud väike küsitlus kummagi kursusekaaslaste seas andis tulemuseks, et noori motiveeriks eelkõige suur raha st korralik töötasu. Noorte tehtud ettekande lõpuks kõlas soovitus, mida ehk kõige lihtsam järgida – kutsuge suveks haiglasse praktikale abiarste ja abiõdesid. Kui veel aidata tulevast arsti majutusega ja Hiiumaal juhtub mööduma mõnus mälestusterohke suvi, võib praktikandile siin meeldima hakata ja ehk tahab ta meie kaugele saarele tulevikus töölegi tulla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles