Galerii: Tallinna lastehaigla sai uue ja kaasaegse reanimobiili

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänasest on tänu heade inimeste abile Tallinna lastehaigla kasutuses tuliuus reanimobiil koos vajaliku meditsiinitehnikaga.

Reanimobiili maksumus on 155 372 eurot, sellest 47 859 eurot annetasid Kanal 2 populaarse telesaate «Tähed jääl» vaatajad ning 29 428 eurot koguti AS Selveri heategevuskampaaniaga «Koos on kergem».

«Heategevus näitab ühiskonna küpsust ja üksteisest hoolivust,» märkis Tallinna Lastehaigla toetusfondi patroon Evelin Ilves. «Kui eelmisel aastal asusime uue reanimobiili jaoks raha koguma, tundus ülesanne taaskord suur ja väljakutset esitav. Kuid tänu paljudele annetajatele üle Eesti saame täna rõõmu tunda sellest, et Tallinna lastehaiglal on taaskord lihtsam ja parem oma väikeseid abivajajaid aidata,» rääkis Ilves.

«Kuna ka varasemad reanimobiilid on ostetud heade annetajate abiga, on oluline tõdemus ka see, et heategevusvajadus ei lõpe kunagi ära – piltlikult öeldes peame  täna hakkama mõtlema juba järgmise reanimobiili peale,» tõdes Ilves, lisades: «Erilist rõõmu valmistab asjaolu, et lisaks sellele, mida me kõik koos riigina teeme, tahavad väga paljud Eesti inimesed ja ettevõtted ühiskonda täiendavalt panustada, muuta seda paremaks. Uus reanimobiil on selle hea tahte väljendus.»

Tallinna Lastehaigla toetusfondi juhataja Inna Krameri sõnul on Tallinna lastehaigla kõik reanimobiilid siiani muretsetud heategevuse  toel. «Uus reanimobiil on varustatud kõige kaasaegsema tehnikaga – arvestatud on nii 500grammiste vastsündinute kui ka 18aastaste patsientidega,» ütles Kramer.

Kiirabiauto välikujunduses on kasutatud urmeleid – Tallinna lastehaigla häid haldjaid. «Meie moto on, et igast heateost sünnib uus urmel ja uue reanimobiili tulekuga on urmeleid tulnud juurde päris mitu. Tahan tänada kõiki annetajaid, tänu kellele saavad väiksed patsiendid sõita turvaliselt lastehaiglasse,» lisas Kramer.

Tallinna lastehaigla juhatuse esimees Katrin Luts sõnas, et reanimobiil on haigla töös erakordselt suure tähtsusega. «Meil on aastas 250-300 väljasõitu, mis tähendab, et reanimobiil ja selle tehnika peavad võimaldama igas vanuses patsientidele maksimaalse abi. Kuna pooled väljasõidud on vastsündinute juurde, siis näiteks uues autos oleval jälgimismonitoril on spetsiaalselt vastsündinutele mõeldud tarkvara lisaks tavapärasele  monitoorimisvõimalusele. Reanimobiili  varustuses on samuti  kaasaegsed perfuusorid ning defibrillaator.  Tallinna lastehaiglal on olemas kõik, et alustada juba pisikese patsiendi transpordil haiglasse kiire ja kvaliteetse intensiivraviga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles