Osa kõrgvererõhutõve ravimeid odavneb peagi

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ravimeid tuleb tarbida vastavalt arsti ettekirjutustele.
Ravimeid tuleb tarbida vastavalt arsti ettekirjutustele. Foto: SCANPIX

Sotsiaalministeerium sõlmis kaks uut hinnakokkulepet, mis langetavad osade kõrgvererõhutõve ja kasvajaliste haiguste ravimite hinda vähemasti 10 protsenti.

Kokkulepped sõlmiti First Pharma OÜga, mis on seni ainus ravimite paralleelimportija Eestis. Need võimaldavad soodsamaid ravimeid, kuna ravimitootja ise müüb sageli oma toodet Eestile kallimalt. Hinnaerinevuste põhjuseks on enamasti suurem müük ja tihedam konkurents.

Paralleelimportija ostab vastavat ravimit aga riigis, kus tootja seda madalama hinnaga müüb. Seejärel allkirjastab importija Eestiga hinnakokkleppe, nii et vastavat toodet saaks siin müüa senisest odavamalt.

«Paralleelimporditud ravimite turustamine on Eestis viimasel aastal kasvanud ja tahame, et kasv jätkuks,» ütles sotsiaalminister Taavi Rõivas. «Sellised hinnakokkulepped importijatega vähendavad ravimite hindu tarbijale.»

Leidmaks odavaimat ravimit Eesti turul, saab toodete hindu apteekides võrrelda ravimiinfo veebilehel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles