Kaks Itaalia noort kaotasid ilutulestiku tõttu käe

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilutulestik.
Ilutulestik. Foto: Toomas Huik

24. detsembril eri paigus toimunud jõulupidustustel kaotasid kaks Itaalia noort ilutulestiku tõttu oma käe, mitmed said vigastada.

25-aastase tudengi käes lahti läinud ilutulestikurakett põhjustas raskeid vigastusi, vahendab Itaalia uudisteagentuur Ansa. Catania linna elanik toimetati haiglasse, kus amputeeriti tema vasak käsi.

Avellino provintsis toimunud rongkäigul sai raskelt vigastada 23-aastane noormees, kelle ilutulestikuga täidetud seljakott plahvatas sellele langenud sädeme tõttu. Noormees toimetati haiglasse, kus portaali andmetel tuli amputeerida tema käsi. Kergemaid vigastusi said veel mitmed inimesed.

The Local vahendab, et Itaalia tarbijakaitseorganisatsioon Codacons tahab keelata aasta lõpus ilutulestiku laskmise. Hetkel kummagi juhtumi kohta rohkem teavet ei ole.

Ilutulestikurakettide laskmine aastavahetusel põhjustab Itaalias igal aastal rohkelt vigastusi, mõnikord ka surmajuhtumeid.

Eestis enamasti põletused

PERHi (Põhja-Eesti Regionaalhaigla) erakorralise meditsiini osakonna juhtaja dr Kristiina Põllu sõnul pöördub tavaliselt aastavahetuse perioodil haiglasse 5-10 inimest, kellel on juhtunud õnnetus ilutulestiku käitlemise tõttu. «Enamasti on tegemist põletuste ja põrutustega. Raskemad vigastused on olnud näopiirkonna vigastused,» ütles Põld.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles