Riigikogu liikmed on kergelt ülekaalulised

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti riigikogu liikmed on kergelt ülekaalulised.
Eesti riigikogu liikmed on kergelt ülekaalulised. Foto: SCANPIX

Täna hommikul Eesti Tervise Fondi korraldatud kehamassiindeksi mõõtmisel riigikogus selgus, et Eesti riigikogu liikmed on kergelt ülekaalulised.


Eesti Tervise Fondi juhatuse esimehe Eero Merilinnu sõnul jõuti 1,5 tunni jooksul mõõta ära 54 inimese kehamassiindeks, keskmiseks tuli 27. Merilind selgitas, et täiesti terveks peetakse inimesi kehamassiindeksiga 18,5-25. Kehamassiindeks 27 näitab aga juba kerget ülekaalu. Merilind lisas, et tulemust ei saa üldistada kogu riigikogule, sest paljud mõõtmisel ei osalenud ning oli ka väga heas vormis inimesi, kirjutas ajaleht Meditsiiniuudised.

Kuigi osalenutelt küsiti isiklikke andmeid, jääb igaühe tulemus tema enda teada. «Meie eesmärk polnud kedagi häbiposti panna vaid teavitada, et kui ülekaaluline inimene võtaks alla 5-10 protsenti kehakaalus, siis oleks tal võimalik vähendada riski haigestuda diabeeti, vererõhu- ja liigesehaigustesse,» selgitas Merilind.

20. mail mõõdetakse kehamassiindeksit ka Tallinna Linnavolikogu inimestel.


2008. aasta Tervise Arengu Instituudi tervisekäitumise uuring näitab, et ülekaalust põhjustatud tervisehädad on mureallikaks aina suuremale hulgale eestlastele – iga teise mehe ja veidi vähem kui iga teise naise kehakaal ületab normi. 22. mail peetakse Euroopas ülekaalulisuse päeva.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles