Aina enam Soome meedikuid jääb narkootikumide tõttu tööta

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ravimite ja narkootikumide kuritarvitamine jätab tööta.
Ravimite ja narkootikumide kuritarvitamine jätab tööta. Foto: SCANPIX

Viimastel aastatel on Soomes kasvanud nende meditsiinitöötajate arv, kes on jäänud ilma praktiseerimisõigusest või kelle õigusi on piiratud.

Mullu kaotas Soomes praktiseerimisõiguse ligi 100 meditsiinitöötajat, vahendab Yle Soome tervishoiu järelevalveameti Valvira andmeid.

Enamik neist olid arstid, aga oli ka õdesid ja teisi meditsiinitöötajaid. Töölt kõrvaldamise põhiliseks põhjuseks oli narkootikumide või ravimite tarvitamine. Ameti sõnul kujutab ravimite kuritarvitamine ja narkootikumide pruukimine selgelt riski patsientide ohutusele.

Eelmisel aastal tehti tervishoiutöötajate kohta 209 otsust, millega piirati või lõpetati 194 inimese tegevus. See number on viie aasta jooksul kahekordistunud. 97 inimesel keelati meedikuna töötamine. Töötamispiirang kehtestati 67 meditsiinitöötajale ja kirjalik ettekirjutus tehti 31 inimesele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles