Täna tähistatakse esmakordselt Euroopa ülekaalulisuse päeva

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülekaaluline
Ülekaaluline Foto: Reuters / Scanpix

Täna esmakordselt tähistatava Euroopa ülekaalulisuse päeva eesmärgiks on pöörata üldsuse tähelepanu tõsiseks terviseprobleemiks olevale ülekaalulisusele.

42 Euroopa juhtiva tervishoiuorganisatsiooni ja 27 Euroopa parlamendi liikme toetusel tähistatakse Euroopa ülekaalulisuse päeva täna esmakordselt, mida aktiivselt toetab ka rahvusvaheline ravimitootja GlaxoSmithKline (GSK).

Tegutsetakse selle nimel, et oluliselt väheneks ülekaalulisuse tõttu kannatavate ja enneaegselt surevate Euroopa kodanike arv, teatas GSK. Kampaania sõnumiks on «5-10 protsenti kehakaalu langust tervema Euroopa nimel», mis juhib tähelepanu, et juba mõõdukas kehakaalu langus mõjub tervisenäitajatele positiivselt, see võib vähendada diabeediriski 58 protsendi võrra ja südameveresoonkonna haiguste tõenäosust 48 protsendi võrra meeste ja 40 protsendi võrra naiste seas.

Euroopa ülekaalulisuse päeva tähistamiseks kutsuvad korraldajad kõiki Euroopa Liidu liikmesriikide kodanikke allkirjastama esimest Lissaboni leppe kaudu seadustatud Euroopa Liidu kodanike initsiatiivi avaldust. Miljon Euroopa kodaniku toetusallkirja annab võimaluse pöörduda otse Euroopa komisjoni poole probleemi teadvustamiseks ja võimalike lahenduste leidmiseks, kuidas vähendada Euroopa kodanike ülekaalulisust.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles