Ravimiamet taunib Leisi valla doonoritoetust

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doonor verd loovutamas. Foto on illustreeriv.
Doonor verd loovutamas. Foto on illustreeriv. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Ravimiamet ei nõustu sellega, et Leisi vallavalitsus hakkab doonoritele sellest aastast taas kompenseerima vereloovutamiseks tehtud sõidukulusid.

Ravimiameti bioloogiliste preparaatide osakonna spetsialist Triin Naadel viitas Leisi vallavanemale Ludvik Mõtlepale saadetud kirjas, et Eestis kehtiva vereseaduse kohaselt on doonorlus vabatahtlik ja tasustamata, kirjutab Saarte Hääl.

Naadel märkis, et on aktsepteeritav, kui kaugemalt tulnud doonoritele kompenseeritakse sõidukulud, kuid seda peaks tegema reaalselt kulutatud summa ulatuses ja kulu tõendavate dokumentide alusel. Samas aga tõi ta välja, et süsteem, et kõikidele makstakse kompensatsiooniks seitse eurot, ei ole aktsepteeritav.

Leisi vallavanem Ludvik Mõtlep ütles Saarte Häälele, et esialgu vallavalitsus doonoritoetuse maksmisest loobuda ei kavatse. Ta rõhutas, et toetus ei ole vereandmise kinnimaksmiseks, vaid sõidukulude kompenseerimiseks.

Mõtlep möönis, et üks variant oleks tõesti kompenseerida inimestele tegelikud sõidukulud, ent kuna need ületavad toetuse määra, pole täiendavate dokumentide nõudmine mõistlik, tekitades vaid liigset bürokraatiat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles