Tanel Ross: perearstikampaania aitab vähendada haiglate koormust

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haigekassa juht Tanel Ross.
Haigekassa juht Tanel Ross. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Haigekassa juhatuse esimees Tanel Ross rääkis, et jaanuari lõpus algav haigekassa ja perearstide seltsi sotsiaalkampaania tõstab inimeste teadlikkust ja seeläbi vähendab haiglate koormust ning lühendab järjekordi eriarstiabis.

Uus mahukas teavituskampaania keskendub perearstisüsteemi võimaluste tutvustamisele, kirjutab Med24.ee

«Selle kampaania edukas elluviimine on meie jaoks suur väljakutse, kuna tegemist on ühe olulisima lüliga tervishoiusüsteemis,» märkis Ross.

Kampaaniaga soovitakse tõsta inimeste usaldust perearstide ja pereõdede vastu ning teavitada kindlustatuid teenustest, mida perearst ja pereõde tegelikult osutavad.

«Perearstil on patsiendist terviklik käsitlus – tema harjumustest, varasematest haigustest ja eriarstide külastustest, tarvitatavatest ravimitest jm. Just tema oskab patsienti kõige paremini nõustada ja vajadusel õige eriarsti juurde suunata,» rääkis Ross, lisades, et kaalutletud suunamine aitab tagada selle, et eriarsti juurde jõuaksid inimesed, kellel on tõesti eriarstiabi vaja.

«See vähendaks haiglate koormust ning ühtlasi lühendaks järjekordi eriarstiabis. Ehk et üheks kampaania eesmärgiks on kahtlemata soov tagada ravikindlustuse võimaluste otstarbekas ja sihipärane kasutamine,» ütles Ross.

Ta lisas, et perearstisüsteemi tutvustava kampaania vajadus selgub ka haigekassa iga-aastase elanikkonnauuringu tulemusi vaadates. «Vaadates elanikkonna hinnanguid tervisele ja arstiabile, on seal näha arenguruumi. Teadlikkus perearsti poole pöördumise osas vajab jätkuvalt meiepoolset tõhusat teavitustööd. Ma olen kaugel arvamusest, et tegemist on küsimusega, mis laheneb kampaaniaga, aga see on üks osa perearstisüsteemi jätkuvast võimestamisest,» leidis Ross.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles