Perearstid: eriarstid peaksid vähendama patsientide saatekirjata vastuvõttu

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perearst ja Eesti Perearstide Seltsi esinaine Ruth Kalda.
Perearst ja Eesti Perearstide Seltsi esinaine Ruth Kalda. Foto: Lauri Kulpsoo

Eesti Perearstide Seltsi esinaine Ruth Kalda tegi Tartu Ülikooli Kliinikumi kevadkonverentsil eriarstidele ettepaneku, et nad vähendaksid patsientide saatekirjata vastuvõttu.

Samas märkis Kalda ära eriarstide halva harjumuse võtta patsient vastu ja saata ta pärast vastuvõttu tagantjärele perearstilt saatekirja küsima või kutsuda patsient aasta möödudes taas enda juurde, vahendas meditsiiniuudiste portaal Mu.ee.

«Patsiendil on see kutse kindlasti meeles ja aasta pärast soovib ta uuesti vastuvõtule, kuigi tal selle jaoks üldse vajadust ei ole. Las see otsus jääb perearsti teha,» rääkis Kalda.

Saatekirja küsimise tavast kinnipidamine on perearstide esindaja sõnul vajalik selleks, et nende koostöö eriarstidega paremini sujuks ja süsteem efektiivsemalt toimima hakkaks.

Perearstide ja eriarstide vahelises koostöös ei piirdu probleemid aga vaid saatekirjadega. Kalda sõnul on kitsaskohaks ka analüüside kordamine ja tagasiside andmine. Nendele probleemidele lootis perearst lahendust digiajastu saabumisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles