Eestlased toetasid mullu haigeid lapsi 3,2 miljoni krooniga

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Lastehaigla toetusfondi juhataja Inna Kramer peab läinud aastat kriisist hoolimata õnnestunuks.
Tallinna Lastehaigla toetusfondi juhataja Inna Kramer peab läinud aastat kriisist hoolimata õnnestunuks. Foto: Teet Malsroos

Tallinna Lastehaigla toetusfond on kriisist hoolimata oma eelmise aastaga rahul, fondi juhataja Inna Krameri sõnul toetasid Eesti inimesed mullu haigeid lapsi 3,2 miljoni krooniga.

Pool sellest summast andsid eraisikud läbi telefoniannetuste ja ülejäänud pool kogunes tänu ettevõtetele.

«2009. aasta oli keeruline kogu Eesti ühiskonna jaoks, kuna abivajajate hulk suurenes mitmetes sotsiaalsetes sfäärides,» märkis Kramer. «Siiski on eestlaste ühtsustunne tugev ka rasketel aegadel – väikeseid abivajajaid toetati 2009. aastal heldelt.»

Kogutud raha eest toetas fond riskivastsündinute keskuse tegevust, osteti basseinitõstuk Hoyer, NIBP monitor, ratastoolid, kaks mobiilset radiograafiaseadet, kallihinnalisi ravimeid lastehaigla patsientidele ning tasuti personali koolituse ja erialase kirjanduse eest.

Sel aastal on toetusfondil plaanis mitmeid uusi ettevõtmisi, neist üks omanäolisemaid on projekt «Südamega nukud». Selle algatajaks on Moskvast pärit kunstnik Svetlana Ptšelnikova ja eesmärgiks on isevalmistatud nukkude müügiga aidata südamehaigeid lapsi.

Sel suvel hakkavad tuntud eestlased projekti raames valmistama nukke, mis pannakse oksjonile jõulude ajal. Saadud raha läheb südameuuringute ultraheliaparaadi ostmiseks.

Sihtasutus Tallinna Lastehaigla toetusfond on heategevusfond, mille eesmärgiks on aidata kaasa igati lastesõbraliku haigla kujundamisele ja parima meditsiinilise abi pakkumisele Tallinna Lastehaiglas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles