Kehv hommikusöök lapsena põhjustab hiljem tüsenemist

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hommikusöök.
Hommikusöök. Foto: SCANPIX

Rootsi teadlaste tehtud uuringus leiti, et kasina hommikusöögiga noorukitel esines 27 aastat hiljem oluliselt kõrgem risk ainevahetussündroomi esinemiseks.

1981. aastal paluti üheksandat klassi lõpetavatel noorukitel kirjeldada oma hommikusöögi koostist, 27 aastat hiljem läbisid need inimesed põhjaliku tervisekontrolli metaboolse sündroomi osas, kirjutab ERRi teadusportaal.

Metaboolse sündroomi all mõistetakse tegureid, mis seostuvad südameveresoonkonnahaiguste kõrgenenud riskiga. Selline sündroom hõlmab tüsenemist, vere kõrgeid suhkru ja triglütseriidide näitajaid, madalaid hea kolesterooli tasemeid ning kõrget vererõhku.

Uuring näitas, et hommikusöögist loobunud või kasinat einet võtnud noorukitest sirgunud täiskasvanutel avaldus 68 protsenti kõrgem risk ainevahetussündroomi esinemiseks, tugevamalt väljendus selline seos just tüsenemise ja kõrgete veresuhkrunäitude vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles