Inimesed rikuvad odavate värviliste võltsläätsedega silmi

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värvilised läätsed.
Värvilised läätsed. Foto: Panther Media/Scanpix

Tarbija24 lugeja hoiatab, et internetist ostetud odavaid läätsi tuleks enne silma panemist silmaarstile näidata.

Lugeja kirjutab, et ostis läbi Facebooki 5 euro eest Freshlook-nimelised värvilised läätsed.

«Olen grupis, kus tellitakse ja vahendatakse soodsalt Hiinas valmistatud asju. Riietest kuni kodutarveteni. Oli pakkumine, et kogume suurema grupi, et saaks odavalt läätsi tellida,» kirjeldas lugeja. Paari hinnaks kujunes 5 eurot. Läätsed pidid vastu pidama ühe aasta ning sobima iga inimese silmaga. «Valikus on palju erinevaid värve.»

Igaks juhuks soovis lugeja läätsi ka silmaarstile näidata. Esiteks selgus, et tegemist ei ole kindlasti aastaste läätsedega. Ka ei sobinud arsti sõnul läätsed lugeja silmadega.

«Nimelt ütles arst kindlalt, et need läätsed võivad tekitada püsivaid kahjustusi. Arst selliseid odavaid läätsi mul kanda ei soovitanud. Kahju on sellest, et neid läätsi tellivad sajad inimesed, kes lihtsalt rikuvad enda silmi,» kirjutas lugeja, kes leidis, et samade läätsede eest küsitakse juba 3 eurot.

Võltsläätsed ringluses

«Lugeja mure on igati põhjendatud ning kindlasti ka meie ei soovita neid läätsi nii tellida. Uurisin natukene lähemalt ja mulle tundub, et tegemist on lihtsalt võltstoodetega,» kinnitas läätsed.com juht Urmas Piik.

Tegelikkuses on FreshLook Colorblends läätsed tema sõnul üsna tuntud tootja Ciba Visioni omad. Paari tegelik hind on üle 18 euro. Tegemist on 1-kuuliste läätsedega.

Mullu teatas terviseamet, et müügil võib olla võltsitud värvilisi mittekorrigeerivaid kontaktläätsi.

«Nõuetele mittevastavate või võltsitud toodete kasutamisega võivad kaasneda infektsioonid, vigastused ja allergilised reaktsioonid,» hoiatas terviseamet ja lisas: «Edastatud vihjed oleksid väga suureks abiks nõuetele mittevastavate toodete tuvastamisel ja müügilt kõrvaldamisel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles