Suurbritannia keelab suitsetamise lapsi sõidutavates autodes

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Passiivne suitsetamine tapab aastas sadu tuhandeid inimesi.
Passiivne suitsetamine tapab aastas sadu tuhandeid inimesi. Foto: SCANPIX

Suurbritannia valitsus teatas järgmisel aastal jõustuvast seadusemuudatusest, millega keelatakse suitsetamine autodes, kus parasjagu lapsed viibivad. Eesmärk on kaitsta lapsi passiivse suitsetamise eest.

Seadusemuudatuse taga on terviseaktivistide ja opositsioonis oleva Tööerakonna lobitöö, kirjutab Reuters. Tööerakond tugines oma väidetes uuringule, mille kohaselt põhjustab autos suitsetamine lastele tõsiseid terviseprobleeme.

Valitsus kinnitas, et keeld jõustub enne valimisi tuleva aasta maikuus. Seadusemuudatust on aga kritiseerinud mõned parlamendiliikmed, kes leiavad, et tegemist on isikuvabaduse piiramisega.

Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) andmetel tapab suitsetamine igal aastal kuus miljonit inimest, neist 600 000 on kaudsed ehk passiivsed suitsetajad. Passiivne suitsetamine on eriti ohtlik just lastele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles