Eurokomisjon: rahvas pooldab suitsetamise rangemat piiramist

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurooplased pooldavad suitsetamise rangemat piiramist.
Eurooplased pooldavad suitsetamise rangemat piiramist. Foto: Caro / Scanpix

Täna tähistatava üleilmse tubakavaba päeva puhul teatas Euroopa Komisjon küsitlusest, millest selgus, et eurooplased toetavad tubakatoodete tarbimise rangemat piiramist.

Eurobaromeetri küsitlus näitas, et üldsus pooldab tugevalt pilthoiatuste trükkimist suitsupakkidele. Samuti toetatakse tubakatooteid meeldivamaks muutvate lõhna- ja maitselisandite keelustamist ning reklaami ärakeelamist müügikohtades. Lisaks peetakse liikmesriikides oluliseks tubakavabade söögikohtade olemasolu.

Komisjoni tervise- ja tarbijaküsimuste voliniku John Dalli sõnul on ta otsustanud teha kõik endast sõltuva, et vähendada tubakatoodete tarbimist kogu Euroopas, ning kaalub selliste meetmete kasutuselevõttu, mis aitaksid kehtestada selge ja tulemusliku reeglistiku eurooplaste tervise hoidmiseks.

«Tubakas tapab igal aastal 650 000 eurooplast ja tubakatoodete tarbimise vähendamine päästaks nii mõnegi elu. Eriti valmistab mulle muret suitsetajate protsent noorte hulgas: Euroopa ei tohi vaikides pealt vaadata, kuidas tulevased põlvkonnad suitsetades oma tervist hävitavad,» kommenteeris Dalli.

Praegu vaatab eurokomisjon läbi 2001. aasta tubakatoodete direktiivi, et tõhustada tervisekaitset ja viia õigusakt vastavusse uute koostisainete ja liikmesriikide õigusaktidega. Näiteks nähakse ette, et tarbijatele tuleb anda rohkem teavet ning tubakatooted tuleb muuta vähem atraktiivseks, eriti noorte silmis. Komisjon kavatseb esitada muudetud direktiivi ettepaneku 2011. aasta teisel poolel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles