Ootamatu terviseprobleemiga katsutakse ise hakkama saada

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külmetus.
Külmetus. Foto: Panther Media / Scanpix

Tööpäevadel kell 8-17 tekkiva ootamatu terviseprobleemi korral on Eesti elanikel kõige eelistatumaks käitumisviisiks omal käel hakkama saamine.

Eile tutvustas uuringufirma Saar Poll sotsiaalministeeriumi ja haigekassa tellitud uuringut «Elanike hinnangud tervisele ja arstiabile 2013», kirjutab Med24. Kõigil vastajail paluti hinnata, mil viisil nad eelistaksid toimida ootamatu terviseprobleemi korral.

Tööpäevadel kell 8-17 tekkiva ootamatu terviseprobleemi korral on kõige eelistatumaks käitumisviisiks omal käel hakkama saamine.

Tervishoiusüsteemi võimalustest on kõige eelistatum variant oma perearstile helistamine (29%), järgnevad kiirabi koju kutsumine (10%) ning haigla valvetuppa pöördumine (8%).

Samas on õhtu- ja öötundidel või nädalavahetusel ilmneva terviseprobleemi korral tegutsemise eelistused märksa erinevad: 41% kutsuks koju kiirabi, 29% saaks omal käel hakkama, 14% pöörduks ise haigla erakorralise meditsiini osakonda ning 11% helistaks üleriigilisele perearsti nõuandetelefonile 1220.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles