Kuidas vabaneda rasedusaegsetest lisakilodest?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edukaks kaalulangetamiseks piira süsivesikuterohkete roogade tarbimist.
Edukaks kaalulangetamiseks piira süsivesikuterohkete roogade tarbimist. Foto: SCANPIX

Naistel, kes sooviksid võimalikult kiiresti ja valutult vabaneda rasedusega kogunenud lisakilodest, tuleks lapse rinnaga toitmise ajal vähem tarbida mitte rasvaseid, vaid just süsivesikuterikkaid toite, kirjutab American Journal of Clinical Nutrition.
 

Sama oluline kui rohke igapäevane liikumine, on noorte emade edukaks kaalulangetamiseks ka läbimõeldud igapäevane toiduvalik, selgus Ameerika Ühendriikides tehtud uuringus.

Katsealused - kõik noored äsjasünnitanud ja last rinnaga toitvad naised jaotati kahte rühma. Igapäevase toidu kalorsus oli mõlemas rühmas sarnane, roogade rasvade -süsivesikute sisaldus aga erinev.

Üks rühm sõi valdavalt rasvaseid, teine aga süsivesikuterikkaid roogi. Selgus, et kaalulangetamisele mõjus hästi just rasvase toidu söömine: sellesse katsealuste gruppi kuulunud naised «põletasid» rohkem rasva ja ka nende rinnapiima rasvasisaldus oli kõrgem kui võrdlusrühma kuulunud naistel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles