Toiduained, millest tuleks kohe loobuda

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuskuss sarnaneb oma koostiselt mannale.
Kuskuss sarnaneb oma koostiselt mannale. Foto: SCANPIX

Kui soovid tervislikult toituda, siis nendest toiduainetest tasuks kohe loobuda. Need on täis soola, suhkrut, rasva.

Hommikusöögihelbed. «Enamik hommikusöögihelvestest sisaldab gluteeni, suhkrut ja siirupit,» rääkis portaalile news.com.au  Christian Henderson firmast Pure Nutrition. Need ei sobi päeva tervislikuks alustamiseks. Henderson soovitab pakendilt uurida koostist ning selliseid koostisosi vältida, valides nende asemele pigem paisutatud hirsi või durumjahust tooteid.

Valmis salatikaste. Paljude lemmiklisand on täis suhkrut, soola ja kunstlikke koostisosi sedavõrd, et ei ole lihtsalt kaloreid väärt, rääkis toitumisnõustaja Carolyn Brown. Pealegi on kastet lihtne ja odav ise teha. Selleks on vaja vaid oliiviõli, sidrunit, soola ja pipart või siis mõnda äädikat.

Kuskuss. Toitumisnõustaja Browni sõnul on tegu põhimõtteliselt kõlava nimega süsivesikutega. Kuigi see näeb paberile kirjutatuna kena välja, sest ei sisalda rasva või suhkrut, ei paku kuskuss toitumise seisukohast kehale midagi väärtuslikku.

Dieettoidud. Toitumisnõustaja Brown soovitab kõigist «peaaegu päris» toiduainetest loobuda. See tähendab, et  vältida tuleks toiduaineid, mis on madala rasva- ja suhkrusisaldusega, vähese kaloraažiga. Sageli on need asendatud millegi veel ebatervislikumaga, nagu näiteks transrasvad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles