Teadlased avastasid pudru tervendava võime

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puder.
Puder. Foto: SCANPIX

Hiljutisest uuringust selgus, et täisterapuder alandab vererõhku ning aitab ära hoida infarkti ja insulti, kui seda süüa kolm portsjonit päevas.

Šotimaa Aberdeeni ülikooli teadlaste väitel võib pudru söömine olla sama efektiivne kui südameravimi võtmine, vahendab IBN Live.

Uuringust selgub, et kui lisada menüüsse kolm portsjonit täisteraputru, siis vähendab see südamehaiguste riski 15 protsendi ja insuldi riski 25 protsendi võrra. Samuti aitab supertoit kõrgvererõhutõve ehk hüpertoonia puhul.

Uuringus osales 206 vabatahtlikku vanuses 40-65, kelle seas oli normaalkaalulisi, ülekaalulisi ja rasvunuid. Mõnel neist oli kõrge vererõhk.

Osa vabatahtlikke pidi oma tavalisse menüüsse lisama rafineeritud toidud, teine osa täisteratoidud, täpsemalt kolm portsjonit putru või täisterahelbeid.

Uuring kestis üle kolme kuu. Täisteratoite söönud inimestel vähenes vererõhk märgatavalt võrreldes nendega, kes tarbisid täisteratoitude asemel rafineeritud toite.

Uuringu juht dr Frank Thies sõnas, et täisteratoitude söömine vähendab oluliselt südameinfarkti ja insuldi riski.

Thies lisas, et pudru lisamine oma igapäevasesse menüüsse on ju iseenesest väga lihtne, kuid ometi on sellel väga suur mõju rahva tervisele.

Uuringu tulemuses avaldati ajakirjas American Journal of Clinical Nutrition.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles