Soomlannadele ei meeldi meesgünekoloogid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meestarsti valiks oma günekoloogiks alla nelja protsendi naistest
Meestarsti valiks oma günekoloogiks alla nelja protsendi naistest Foto: SCANPIX

Soomlannad on seda meelt, et sünnitusabi ja günekoloogia erialal peaksid siiski töötama naised. Tervenisti 70 protsenti soomlannadest soovib, et tema günekoloog oleks naine, mitte mees.

Meessoost günekoloogi eelistaks esimese valikuna oma naistearstina näha alla nelja protsendi soomlannadest, selgus ajakirja Terve Potilas küsitlusest.

Küsitlusest selgus ka, et soome naised ei hooli eriti oma tervisest. Kõigest 40 protsenti vastanutest väitis, et järgib kõiki arsti soovitusi ja käib regulaarselt günekoloogilistel läbivaatustel. 17 protsenti vastanutest aga ütles, et läheb arsti juurde alles mõne haiguse sümptomite avaldumise korral.

Samas väitis kaheksa naist kümnest, et käib emakakaelavähi ja vähieelsete seisundite diagnoosimiseks kasutatavat PAP-testi tegemas isegi sagedamini kui vaja.

Günekoloogi külastamine oli enamiku naiste jaoks neutraalne kogemus. Iga neljas naine ütles, et naistearsti külastamisest jäi meeldiv mulje, iga viies aga väitis, et naistearsti vastuvõtul käimine oli ebameeldiv kogemus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles