WHO hoiatab lastehalvatuse leviku eest

Marina Lohk
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaktsineerimine.
Vaktsineerimine. Foto: SCANPIX

Maailma terviseorganisatsioon (WHO) hoiatab poliomüeliidi ehk lastehalvatuse rahvusvahelise leviku eest.
 

WHO teatel on viiruse laialdane levik kolmes riigis – Pakistanis, Süürias ja Kamerunis – väljunud kontrolli alt ning ohustab ka teisi riike, kirjutab New York Times.

Nimetatud riikides tuleks WHO teatel kõik lapsed vaktsineerida, samuti peavad seda tegema kõik nende riikide elanikud, kes plaanivad reisida. Viimased peaksid kaasas kandma ka rahvusvaheliselt tunnustatud tõendit vaktsineerimisest.

Terviseorganisatsiooni erakorraline komitee tunneb muret, et viirus on juba levinud Pakistanist Afganistani, Süüriast Iraaki ja Kamerunist Ekvatoriaal-Guineasse. Üha rohkem olevat tõendeid selle kohta, et viiruse levikule on kaasa aidanud täiskasvanud reisijad.

Komitee otsus kuulutada välja rahvusvaheline erakorraline olukord on osaliselt seotud võimetusega tõkestada haiguse levikut konfliktipiirkondades. Süürias, kus viirus lahvatas möödunud aastal esmakordselt enam kui aastakümne jooksul, ei ole tervishoiutöötajad saanud ligi paljudele lastele, kes elavad kodusõja tõttu isoleeritud piirkonnas. Pakistani hõimualadel, kus valitsus on võidelnud Talibani mässulistega, on lapsi vaktsineerida püüdnud tervishoiutöötajaid aga rünnatud ja isegi tapetud.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles