Ajakiri keeldus 78 kilo kaotanud naise bikiinipildist

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt Brooke Birminghami blogist.
Pilt Brooke Birminghami blogist. Foto: http://brookenotonadiet.com/

Naine, kes kaotas kaalus koguni 78 kilogrammi, oli äärmiselt pettunud, kui USA ajakiri Shape keeldus tema eduloo juurde bikiinides pilti lisamast, justkui väljaanne pelgaks näidata, kuidas sedavõrd palju kaalu kaotanud inimese keha tegelikult välja näeb.

Ekstreemne kaalukaotus on ülekaalulise jaoks üks suuremaid saavutusi ja seda enam valmistab pettumust, kui tervislikele eluviisidele pühendunud väljaanne pelgab näidata täit tõde, milline tegelikult üks keha pärast sellist kaalukaotust välja näeb, kirjutab Huffington Post.

Blogija Brooke Birminghami sõnul palus ajakiri Shape temaga intervjuud ja fotot artiklitesarja «Edulood». Kui Birmingham saatis endast foto bikiinides, palus ajakirjanik tal saata mõne foto, kus ta on pluusiga. Birminghami küsimuse peale, miks bikiinipilt ei sobi, vastati talle, et sellised on reeglid - lugude juures olevatel piltidel peab olema üleni riides.

Birmingham mõistis, et ajakirjale tõde ei meeldi ning ta ei nõustunud artiklitesarjas osalema.

Fakt on see, et väga paljud inimesed, kes kaotavad sedavõrd palju kaalus, peavad leppima muutunud kehaga ning nägema vaeva, et taas vormi saada. Nahk venib välja, tekivad venitusarmid. Lotendava naha puhul võib aidata ilukirurg, kuid ka treenimisega saab pikapeale keha trimmi.

Birmingham kirjutas oma blogis, et veetis palju aastaid oma keha vihates ja peites, ennast häbenedes, kuna see ei ole ühiskonna iluideaal. «Kui mu bikiinipilt tõugati tagasi, tundsin nagu peaksin taas oma keha häbenema, et kuni mul on väljaveninud nahk, ei peaks ma end bikiinides näitama.»

Birminghami lugu aitab paljudel mõista, milline näeb tegelikult inimese keha pärast sellist ekstreemset muutust välja. Facebookis on ta saanud väga palju toetavaid kirju ning ilmselt on tema sõnum jõudnud juba praegu palju rohkemateni, kui see oleks jõudnud tänu Shape'i artiklile.

Vaata siit, kui suure muutuse on Birmingham läbi teinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles