Kaubanduskeskusesse minek lõppes raske traumaga

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirabi viis kannatada saanud naise ära.
Kiirabi viis kannatada saanud naise ära. Foto: Elmo Riig / Sakala

Laupäeval juhtus Tallinnas Viru Keskuse sissepääsu juures õnnetu lugu, kui keskealine naine sai keskusesse sisenedes ukselt riivata, kaotas tasakaalu ja murdis esialgse info põhjal käeluu. Kiirabi viis kannatanu haiglasse.

Tarbija24 lugeja nägi laupäeval, kuidas Viru Keskuse pöördukse juurde oli kogunenud palju rahvast naise ümber, kellel oli nähtavasti lahtine käeluumurd, sest verd tuli ohtralt. Kohal oli ka kiirabi.

Viru keskuse turundus- ja kommunikatsioonidirektor Taivi Koitla kinnitas, et möödunud laupäeval kell 12.29 toimus tõepoolest Viru Keskuse Narva mnt pool asuva sissepääsu juures õnnetu juhtum.

«Keskusesse pöörduste kaudu sisenenud keskealine daam liikus pöörduste vahel tavapärasest aeglasemas tempos ning vahetult enne keskusesse sisenemist ei märganud daam liikuvat ust, mis teda riivas ning mille tulemusena kaotas naisterahvas tasakaalu ja kukkus külili,» selgitas Koitla.

Kannatada saanud naisterahvas liikus tema sõnul jalutuskepi abil, mis ilmselt tingis eelmainitud liikumistempo. «Salvestusest on näha, et tema kogu tähelepanu oli suunatud jalgadele ning ust ta lihtsalt ei märganud,» lisas Koitla.

Kukkumise tagajärjel murdis naisterahvas esialgse info põhjal käeluu. Koitla kinnitusel on videosalvestusest näha, et tegemist on selgelt õnnetu juhtumiga, kus ei etendanud rolli ei tehnika ega ka kellegi kuritahtlikkus.

«Antud piirkonnas on uste andurid ülitundlikud ning iga kokkupuute või kiirema rütmika korral jääb pöörduks koheselt seisma. Seda ka antud juhtumi puhul, kus uks jäi koheselt peale kokkupuudet staatilisse asendisse,» rääkis Koitla.

Kuna tekkinud olukord põhjustas palju ärevust, ei õnnestunud Viru Keskuse turvameeskonnal kannatanu andmeid küsida. «Arusaadavatel põhjustel ei väljastanud meile sedalaadi infot ka haigla ja kiirabi esindajad. Seetõttu palume, et juhtunus kannatada saanud daam meiega ise ühendust võtaks,» lisas Koitla.

Tallinna kiirabist kinnitati, et brigaad käis kohal ning patsient toimetati Ida-Tallinna keskhaiglasse (ITK).

ITK kommunikatsioonispetsialist Kadri Penjami sõnul ei ole paraku võimalik nii napi info põhjal nende infosüsteemist ühtegi isikut tuvastada. «Seepärast ei ole meil kahjuks võimalik ka praegu päringule vastata. Arst, kes laupäeval tööl oli, ei ole hetkel kättesaadav,» kommenteeris ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles