WHO raport näitas Eesti alkoholitarbimist tegelikust väiksemana

Marina Lohk
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

WHO värske raporti kohaselt jääb eestimaalaste alkoholitarbimine Euroopa keskmisele alla, mis tundub esmapilgul veidi ebaloogilisena. Selgub, et andmed pole tegelikult võrreldavad.

WHO raporti kohaselt jõid üle 15-aastased eestimaalased aastail 2008-2010 10,3 liitrit puhast alkoholi ühe inimese kohta aastas, samas kui keskmine eurooplane jõi 11,9 liitrit.

WHO Eesti esinduse juht Marge Reinap kinnitas, et kahjuks on hoolimata kontrollimisest Eesti andmetes sisse tulnud ebatäpsus – tarbimise üldnumber on jagatud üle 15-aastase elanikkonna asemel hoopis kogu elanikkonnaga.

«Püüame esimesel võimalusel andmed korrigeerida,» ütles Reinap.

Lauri Beekmann postitas Karskusliit AVE Facebooki lehel kommentaari, et vaid üle 15-aastast elanikkonda arvesse võttes oleks meie tarbimine umbes 12,5 liitrit ja selles kurvas edetabelis tõuseksime kohe esikümnesse ning Euroopa keskmisest ikka ülespoole. «Nii et nii heas olukorras, nagu see uudis ja raport väidavad, me siiski ei ole.»
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles