Täiskasvanud päevitaja vajab viinapitsi jagu kaitsekreemi

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päikesekaitsekreemi puhul on oluline kasutada õiget kogust.
Päikesekaitsekreemi puhul on oluline kasutada õiget kogust. Foto: SCANPIX

USAs asuva Saint Louisi ülikooli eksperdi väitel kasutavad inimesed päikesekaitsevahendeid pahatihti valesti.

«Olen pargis näinud emasid, kes pihustavad päikesekaitse spray’d laste nahale selgelt liiga kaugelt, et sellest mingit kasu oleks,» vahendab Healthday dermatoloogia abiprofessori Quenby Ericksoni sõnu.

«Teised kannavad iseenda nahale liiga vähe kreemi, mis neid päikesekiirte eest piisavalt ei kaitse,» lisas ta.

Kuidas aga kreemi tõhusust tagada? Ericksoni soovitused on järgmised:

Kõigepealt tuleks kindlasti kasutada piisavalt suurt kogust päikesekreemi. Täiskasvanutel kulub kogu keha katmiseks umbes viinapitsi jagu päikesekreemi. Sellega tuleb katta kogu päikesekiirtele avatud nahk – ka kõrvadel, kaela tagaosal ja labajalgadel olev. Kiilanema hakkavad inimesed peaksid kreemi kandma ka pealaele.

Õige aeg kreemi nahale kandmiseks on pool tundi enne päikese kätte minemist. Päevitades tuleks kreemikihti iga kahe tunni tagant uuendada. Uus kreemitamine on vajalik ka ujumas käimise järel.

Pihustatavat päikesekaitsevahendit tuleks nahale lasta viie kuni seitsme sentimeetri kauguselt ja seejärel imendumiseni hõõruda.

Pärast kasutusaja aegumist võib päikesekaitsekreemi tõhusus väheneda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles