Arstitudengite õpe kolib osaliselt Tallinna

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arstitudengid. Illustratiivne foto.
Arstitudengid. Illustratiivne foto. Foto: Ove Maidla

29. mail sõlmivad Tartu ülikool ja Põhja-Eesti regionaalhaigla (PERH) koostööleppe, tänu millele laienevad oluliselt arstiteaduskonna tudengite praktikavõimalused Tallinnas.

Tartu ülikooli arstiteaduskonna dekaan Joel Starkopf sõnas, et lepingu üks ajend on soov täita arstiteaduskonna rahvuslikku missiooni ja pakkuda Eestis rahvusvaheliselt konkurentsivõimelist arstiteaduslikku haridust, sh kõrge kvaliteediga praktikakogemust enne tööturule minekut.

Arstitudengite peamine praktikakeskus on seni olnud Tartu ülikooli kliinikum, kus nüüdisaegne õppe- ja teadustöö on tihedalt seotud kõrgetasemelise ravitegevusega. «Tänu ülikooli ja regionaalhaigla vahel allkirjastatavale koostööleppele laienevad oluliselt arstiteaduskonna tudengite praktikavõimalused Tallinnas, kus Põhja-Eesti regionaalhaiglast saab ülikooli jaoks strateegiliselt vajalik õppebaas nii diplomieelse arstiõppe praktika kui ka residentuuri praktilise õppe korraldamisel.»

Põhja-Eesti regionaalhaigla juhatuse liikme, haigla ülemarsti Andrus Remmelgase sõnul on regionaalhaiglas praktikal aastas ligikaudu 50 arstitudengit ning üle 100 noore arsti, kes läbivad oma residentuuri. «Meie haiglas loovad erinevate haigustega ravil olevate patsientide hulk ja kõrgelt kvalifitseeritud erialaspetsialistid head võimalused tudengitele eriala omandamiseks ning noorte tohtrite väljaõppeks,» märkis Remmelgas ning lisas, et regionaalhaiglas on tagatud kõik võimalused nüüdisaegsete tehnoloogiate kasutamiseks raviprotsessides.

«Praktikavõimaluste laienemine ja tegevarstide suurem kaasamine õppetöösse parandab kindlasti arstiõppe kvaliteeti ja tagab, et meie pakutav haridus oleks jätkuvalt konkurentsivõimeline,» leidis Starkopf, tõstes esile regionaalhaigla arstide pädevust ja kvalifikatsiooni.

Lisaks Eesti kõrghariduse arendamisele, panustavad haigla ja ülikool ka ühistesse teadus- ja arendusvaldkonna projektidesse ning innovatsiooni strateegia elluviimisesse. Mitmekülgse teadmuse edasiandmiseks ja ühise teadustöö eesmärgil saavad ülikooli teadlased ja õppejõud ning haigla arstid kasutada vastastikku teineteise taristut ja uuringubaase.

TÜ arstiteaduskonna täienduskeskuse ja Põhja-Eesti regionaalhaigla koolituskeskuse eesmärk on suurendada koostööd ka arstide täiendkoolituse kavandamisel ja elluviimisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles