Kolm halba hommikust harjumust

Marina Lohk
, Tarbija24 reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohv.
Kohv. Foto: SCANPIX

Hommikul võivad paljud asjad tuju ära rikkuda – liiklusummik, vihmavarju unustamine jms. Kuid lisaks võivad sul olla mõned halvad harjumused, mis ei lase alustada uut päeva kõige paremal võimalikul moel.

Sa jood kohvi liiga vara

Kas kohvi joomiseks on halba aega? Jah. Kui sa hommikul ärkad, tõuseb su energitase loomulikult niigi, nii et kohvi joomine võib muuta sind hoopis närviliseks. Kõige rohkem kasu saad kohvist siis, kui jood seda umbes tund aega pärast ärkamist. Sel ajal hakkab su energitase uuesti langema, nii et kohv aitab seda pärastlõunani hoida.

Sinu hommikusöök ei ole piisav

Topsitäis kreeka jogurtit marjadega võib kõlada sinu jaoks ideaalse hommikusöögina, kuid sellest ei piisa, mis tähendab, et sa võid pärastlõunal seetõttu liiga palju süüa. See ei ole pelgalt ebapiisav toidu kogus, vaid sellisest hommikusöögist on samuti puudu mõned olulised toitained, mis tagavad, et su kõht on täis kuni järgmise söögikorrani.

Korralik hommikusöök peaks koosnema umbes 15 grammist valgust, 2,5 grammist kiudainetest, komplekssüsivesikutest ja vähesest kogusest tervislikust rasvast. Selline hommikusöök võib vabalt anda kuni 450 kilokalorit.

Sa vaatad esimese asjana oma e-posti

See on üks väga halb harjumus – kui sul on kombeks hommikul silmi lahti tehes esimese asjana kohe oma e-postkasti piiluda, võib see tekitada päeva alguses asjatut stressi. Selle asemel, et kohe töö pärast muretsema hakata, keskendu hommiku alustamisele tegevustega, mis sind rahustavad – olgu selleks siis väike trenn, kohvi joomine, oma elu- või korterikaaslasega rääkimine. Rahulikult alanud hommik tagab hoopis suurema produktiivsuse tööpäeva jooksul.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles