Homme Postimehes: viiendik lastest ei ole kolme aasta jooksul hambaid kontrollinud

Marina Lohk
, Tarbija24 reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Ehkki hambaid soovitatakse kontrollimas käia korra aastas ja lapsed saavad ka ravi täiesti tasuta, ei olnud 22 protsenti ehk üle viiendiku Eesti lastest aastatel 2010 - 2012 kordagi hambaarsti juures käinud.

Paraku pole teada, kui palju on nende laste seas hammastega probleeme, kuid üldiselt näitab haigekassa kommunikatsiooni peaspetsialisti Kertu Eensaare sõnul statistika, et meie laste suutervis ei ole kiita.

Kui eesmärgiks peaks olema, et enamikul lastest on 12 aasta vanuses hambad terved ehk siis ei ole puuduvaid ega parandatud jäävhambaid, siis möödunud aastal vajas üle poole selles vanuses arsti juures kontrollis käinud lastest ka ravi. Ligi kolmandik 12-aastastest ei käinud aga mullu hambaarsti juures üldse.

Veel vähem jõuavad hambaarsti ennetavasse kontrolli Eensaare sõnul 6-aastased, mis näitab, et võrreldes pereõdedega toimib suunamise süsteem praegu koolides paremini.

Pikemalt loe kolmapäevasest Postimehe paberlehest või Postimees Plussist!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles