Soomes infarkti saanud mees peab maksma 5300 eurot

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Soomes töötades infarkti saanud Robert Seli peab kinni maksma oma raviraha 5326 eurot ja kandma kohtukulu, otsustas Pärnu maakohus.

Espoo lähedal töötanud Robert Selit tabas terviserike 2012. aasta 13. märtsil ja ta viidi kiirabiga haiglasse. Tal ei olnud Soomes ega Eestis kehtivat ravikindlustust, Soome pool esitas raviarve Eesti haigekassale, kirjutas Lääne Elu.

Haigekassa esitas arve Selile ning kuna Seli seda ei tasunud, läks asi kohtusse.

«Kohus mõistab, et kui isikut tabab terviserike, siis esmane on tervisliku olukorra stabiliseerimine,» sedastab kohtunik Ruth Sild otsuses. «See aga ei tähenda, et kulud, mis olid tarvilikud terviserikke kõrvaldamiseks, võib jätta kandmata.»

Seli väide, et ta esitas kaardi oma isikuandmete tuvastamiseks, ei ole alus jätta arve tasumata, seisab otsuses. Kui kindlustuskaitse puudub, ei tohi Euroopa Liidu ravikindlustuskaarti kasutada.

Seli väitel töötas ta haigestumise hetkel Soomes Espoos registreeritud ehitusfirmas ARV Group OY, kuid kohtule ei esitanud ta mitte ühtki tõendit Soomes töötamise kohta. Seetõttu luges kohus tõendatuks, et tal puudus arstiabi osutamise ajal Soomes kehtiv ravikindlustuskaitse.

Kohus sedastas, et kui Seli arvates peaks tema raviraha tasuma Soome riik, peaks ta pöörduma nõudega Soome asjaomase asutuse poole või kohtusse.

Täismahus artiklit saab lugeda Lääne Elust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles