Ihtüoosihaige poiss saab ka puurkaevu annetusena

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaido maja
Kaido maja Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

SA TÜ Kliinikumi Lastefond leidis ihtüoosi põdeva Valgamaa poisi Kaido majale puurkaevu rajamiseks partneri, kes ehitab kaevu samuti annetusena.

Kuu aega tagasi otsis lastefond avalikult partnerit, kes aitaks Kaido uue kodu ehitamise projekti raames rajada majale puurkaevu. Tänaseks on koostööleping Puurvesi OÜ-ga sõlmitud.

Lepingu kohaselt teostab ettevõte tasuta kõik puurkaevu ehitamisega seotud ja sellele eelnevad ja järgnevad toimingud (projekteerimine, kooskõlastuste hankimine jms) ning soetab vajalikud materjalid. Kaevu rajamise maksumus on 8400 eurot, mida aga SA TÜK Lastefond tasuma ei pea, sest puurkaev ehitatakse annetusena.

Ettevõtte tegevjuht Taavi Hansoni sõnul oldi Lastefondi Kaidole maja ehitamise algatusega kursis algusest peale ning kui kuuldi puurkaevu rajamise vajadusest, sooviti kohe ka ise projektis kaasa lüüa. «Oleme pereettevõte ja ka ise lapsevanemad, mistõttu läks Kaido lugu meile väga hinge. Saades aimu, et riigipoolne toetus on pea olematu, enam pikka mõtlemist ei olnud,» selgitas ta otsust. «Soovime, et ta saaks kasvõi natukenegi inimväärsemalt elada,» lisab Hanson.

Puurkaevu rajamisega seotud tööd on plaanis valmis saada tänavu 31. juuliks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles