Neli põhjust magusatest mullijookidest loobumiseks

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karastusjoogid sisaldavad vaid tühje kaloreid.
Karastusjoogid sisaldavad vaid tühje kaloreid. Foto: Küllike Rooväli / Postimees.

Magusad karastusjoogid on äärmiselt ebatervislikud, andes kehale vaid hulga tühje kaloreid.

Mõned terviseasjatundjad on neid kahjulikkuselt lausa suitsetamisega võrrelnud, kirjutab Geniusbeauty.

Aga mille poolest magusad mullijoogid siis tervisele nii halvad on? Välja saab tuua neli suurt põhjust:

1. Kaalutõus

Texase ülikoolis tehtud uuringu põhjal on karastusjookide fännid keskmisest 33 protsenti suurema tõenäosusega ülekaalulised. Mullijookide dieetversioonide austajatel on rasvumise risk aga tervelt 55 protsenti keskmisest suurem.

2. Tühjad kalorid

Enamik karastusjooke annab pooleliitrise pudeli kohta umbes 250 kalorit, kuid mingeid toit- ega mineraalaineid keha neist ei saa. Põhiliselt omistab organism mullijookidest suhkrut ja kofeiini.

3. Sõltuvusse jäämise oht

Kofeiini sisaldavad magusad karastusjoogid võivad sõltuvust tekitada. Kui nende tarbimine siis lõpetada, võivad tekkida peavalud, depressioon, närvilisus ja värinad.

4. Suurem südamehaiguste risk

Ameerika südameühingu avaldatud raporti põhjal esineb iga päev magustatud karastusjooke tarbivatel inimestel 44 protsendi võrra rohkem metaboolse sündroomi nimelist ainevahetushaigust. Metaboolne sündroom omakorda suurendab südamehaiguste ja diabeedi tekkeriski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles