Naiste eelistus: pikem sünnitus, vähem valu

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

California teadlased esitasid neljakümnele rasedale naisele küsimusele, kas nad eelistaksid pikemat sünnitust, millega kaasneks vähem valu, või lühemat sünnitust, mis oleks kohutavalt valulik. Enamik naisi eelistas kogeda vähem valu, isegi kui sünnitus kestaks kauem.

Dr. Brendan Carvalho ja tema kolleegid Stanfordi ülikooli meditsiinikoolist lasid haiglasse raseduse esilekutsumiseks saabunud naistel täita küsimustiku, mis uuris nende eelistusi valuliku ja lühikese versus vähem valuliku ja pikema sünnituse osas. Valu tugevus oli küsimustes määratletud numbritega skaalal nullist kümneni, kirjutab Reuters.

Esimest korda täitsid naised küsimustiku siis, kui olid äsja haiglasse saabunud ega kogenud veel valulikke kokkutõmbeid. Teist korda täitsid nad küsimustiku 24 tunni jooksul pärast sünnitust.

Tulemused näitasid, et nii enne kui pärast sünnitust eelistasid naised vähem valulikku, kuid kauem kestvat sünnitust lühemale ja valulikule kogemusele.

Dr. Ruth Landau, kes polnud ise uuringuga seotud, märkis, et kuna kõik 40 küsitletud naist olid tulnud haiglasse sünnituse esilekutsumiseks, pidid nad suure tõenäosusega nii või naa arvestama pikema sünnitusega. Tema sõnul oleks huvitav näha ka loomulikult sünnitavate naiste või siis epiduraali mitteplaneerivate naiste vastuseid samadele küsimustele.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles