Peavalu põhjus tuleks välja selgitada

Triin Ärm
, Tarbija24 reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peavalu ei pea kannatama.
Peavalu ei pea kannatama. Foto: Panther Media/Scanpix

Pikaajalise või sageli korduva peavalu lahenduseks ei saa olla pikka aega valuvaigistite tarvitamine.

Vaid arst oskab soovitada õiged ravimid, mis aitavad vaevusi leevendavad, kirjutab Ida-Tallinna Keskhaigla oma veebilehel.  

Pikaajalise või sageli korduva peavalu põhjuste kindlakstegemisel soovitab Ida-Tallinna Keskhaigla neuroloog Toomas Toomsoo kindlasti pöörduda arsti poole.

Kõige sagedamini kimbutab inimesi migreen. Lisaks peavalule võivad migreeni põdevale inimesele muret teha ka söömishäired, meelolude kõikumine või uneprobleemid.

Lisaks võib valu põhjustajaks olla stress, organismile allergiline toit-jook või mõnest haigusest tingitud kõrvalmõju – näiteks põskkoopapõletik, puukentsefaliit või silmapatoloogiad.

Naiste puhul võivad peavalu põhjuseks olla ka hormonaalsed muutused. Viimastel aastatel on peavalupatsientide seas suurenenud siiski ka meeste osakaal. Peavalu käes kannatavad nii noored kui vanemad inimesed.


Kindlasti tuleks pikaajalise peavalu ilmnedes püüda selgeks teha, millest on see tingitud. Alustada soovitab Toomsoo perearsti külastamisest, kes teeb kindlaks, kas ehk pole organismis millestki vajaka ning teab patsienti varem kimbutanud haigusi.

Vajadusel suunatakse inimene edasi neuroloogi vastuvõtule, kus proovime vestluste-analüüside käigus selgeks teha peavalu põhjuse ning leida sellele parima ravi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles