34 protsenti pokkerimängijatest tarbib marihuaanat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pokkerimängijad eelistavad alkoholi tarbimisele hoopis marihuaana suitsetamist.
Pokkerimängijad eelistavad alkoholi tarbimisele hoopis marihuaana suitsetamist. Foto: SCANPIX

Profipokkeris liikuvad hiigelsuured auhinnarahad ahvatlevad mängijaid oma tervist rikkuma: värske uuringu kohaselt tarvitab 80 protsenti pokkerimängijatest sooritusvõime parandamiseks regulaarselt erguteid, retseptiravimeid või lausa narkootikume.

USA-s Nova Southeasterni Ülikoolis (NSU) läbiviidud uuringus küsitleti kokku 200 Ameerika Ühendriikides, Euroopa Liidu liikmesriikides ja Kanadas elavat pokkerimängijat. 95 protsenti neist olid mehed, mängijate keskmine vanus oli 26 aastat.

Selgus, et kohvi, energiajookide ja guaraanat sisaldavate jookide tarbimine oli mängijate seas igapäevane. Samas tunnistas suur osa kaardihaidest, et tarvitab Valiumi ja teisi retseptiravimeid, suitsetab marihuaanat, tarvitab kokaiini ja amfetamiini.

«Neid aineid tarvitatakse seetõttu, et pokkerimängijad loodavad pikendada oma ärkveloleku aega ja parandada keskendumisvõimet. Hea vastupidavus on pokkerimängijale väga oluline, sest turniirid võivad kesta järjest mitmeid tunde,» nentis uuringut juhtinud NSU abiprofessor Kevin Clauson.

Uuringust selgus, et 28 protsenti mängijatest kasutas sooritusvõime parandamiseks vähemalt ühte retseptiravimit. 62 protsenti ravimitarvitajatest kasutas amfetamiini sisaldavaid ravimeid.
80 protsenti mängijatest kasutas sooritusvõime parandamiseks kohvi, energiajooke või narkootikume. Kõige enam tarvitati kohvi (71 protsenti vastanutest), energiajooke (51 protsenti). Alkoholi tarvitas ergutina vaid kolmandik mängijatest. Sagedamini kui alkoholi tarbiti hoopis marihuaanat (34 protsenti). Kokaiini tarvitas iga kümnes 160-st erguteid ja narkootikume tarbinud mängijast.

Marihuaana suitsetamine oli pokkerimängijate seas väga levinud ja seda harjumust kaitsesid mängijad ägedalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles