Ülekaalulised lapsed end paksuks ei pea

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liigne söömine soodustab rasvumist.
Liigne söömine soodustab rasvumist. Foto: Panther Media/Scanpix

USA riikliku terviseinstituudi uuringu järgi usub ligi 81 protsenti ülekaalulistest poistest ja 71 protsenti ülekaalulistest tüdrukutest, et nende kaal jääb normaalkaalu piiridesse.

Kaheksa kuni 15-aastaste USA noorukite andmete põhjal selgus, et üle üheksa miljoni Ameerika noore ei uskunud, et nad on ülekaalus, vahendab Times. Andmeid koguti 2005.-st kuni 2012. aastani.

Samas ei olnud kogukamad lapsed ainsad, kes oma terviseseisundit valesti hindasid. Lapsed, kes ei olnud ülekaalulised, uskusid aga hoopis vastupidist ehk pidasid end normaalkaalust raskemaks.

Doktor Daniel Neides leiab, et laste valearusaamad tulenevad perekonnast. Kui lapse vanemad on ülekaalus, tundub selline kehakaal ka lapsele normaalsena.

Varasemad uurimused on näidanud, et ka vanemad ei suuda oma lapse kaalu õigesti hinnata, mistõttu see probleem vaid süveneb. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles