Viis toiduainet, mis sisaldavad rohkem küllastunud rasva kui võitükk

Marina Lohk
, Tarbija24 reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Üks ühetolline ehk 2,54cm x 2,54cm võiruut sisaldab 2,6 grammi küllastunud rasva, mis annab omakorda 25 kilokalorit. Kuid on ka teisi toiduaineid, mis sisaldavad ühe portsjoni kohta isegi rohkem südame-veresoonkonda ummistavat küllastunud rasva.

Womenshealthmag.com toob välja viis sellist toiduainet.

Kookosõli 

Jah, loomulikult on selge, et õli on rasvane, kuid šokeeriv on siiski kookosõlis sisalduv nn halva rasva kogus. Vaid üks supilusikatäis kookosõli sisaldab 11,8 grammi küllastunud rasva. Ehkki sageli räägitakse kookosõli kasulikkusest, võib oliiviõli osutuda siiski paremaks valikuks.

Kitsepiim 

Seda omapärase maitsega pehmet juustu saab määrida leivale nagu võid, ent see on võist koguni rasvasem: vaid üks unts ehk 28,5 grammi kitsejuustu annab ligi 6 grammi küllastunud rasva.

Vähese rasvasusega piim 

Keegi ei kahtle selles, et täispiim sisaldab palju rasva. Ent üllataval kombel sisaldab ka klaasitäis 2-protsendilist piim tervelt kolm grammi küllastunud rasva. Kui võrrelda tervet klaasitäit väikese tüki võiga, pole seda loomulikult palju, kuid siiski tasub selle küllastunud rasvade kogusega arvestada.

Maapähklivõi 

Kõik armastavad maapähklivõid ja kui seda juba sööma hakata, ei saa sageli pidama! Ent meeles tuleb pidada seda, et vaid kaks supilusikatäit seda nostalgilist maiust sisaldavad üle 3 grammi küllastunud rasva. 

Tume šokolaad 

Jah, tume šokolaad on märksa tervislikum kui muud variandid ja sisaldab palju kasulikke aineid. Kuid isegi unts ehk 28,5 grammi, mis tähendab alla kolmandiku 100-grammisest šokolaaditahvlist, annab üle 6 grammi küllastunud rasva. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles