Valitsus toetas viljatusravi saajate ringi laiendamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Valitsus toetas neljapäeval sotsiaalministeeriumi eelnõu, mis laiendab kunstliku viljastamise tervishoiuteenust saavate naiste ringi.

Uue eelnõuga muutub kehtetuks säte, mis loetleb kunstliku viljastamise vastunäidustused. Kuna tegelikkusele vastav vastunäidustuste loetelu on ajas muutuv, ei ole kehtiva regulatsiooni alusel võimalik teha kunstlikku viljastamist neile patsientidele, kellel seaduse koostajate hinnangul tegelikult selleks tänapäevaste teadmiste järgi vastunäidustust ei ole.

Konkreetse patsiendi raseduse vastunäidustatuse üle peab otsustama arst tuginedes arstiteaduse reeglitele. Arst on kohustatud patsienti teavitama tervishoiuteenuse osutamisega kaasnevatest riskidest.

Peaminister Andrus Ansip ütles neljapäeval valitsuse pressikonverentsil, et mõistlik on anda otsustamine arstide kätte, kuna nemad on kõige pädevamad raseduse vastunäidustuste üle otsustamisel.

Eelnõuga muutuvad kunstliku viljastamise tervishoiuteenused kättesaadavaks suuremale hulgale naistest, kes seda vajavad. Eelnõu vastuvõtmisega kaasnevad täiendavad kulutused on sotsiaalministeeriumi hinnangul marginaalsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles