Pistaatsiapähklid teevad diabeetikutele head

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pistaatsiapähklid.
Pistaatsiapähklid. Foto: SCANPIX

Pistaatsiapähklite söömine aitab teist tüüpi diabeeti põdevatel inimestel paremini toime tulla igapäevaelu stressiga.

Nimelt alandavad kaks portsjonit pähkleid päevas stressiga kaasnevat veresoonte ahenemist ja parandavad ka südametöö kontrolli, vahendab ERRi teadusportaal. 

Kuigi pähklites on rikkalikult rasva, on see nn hea rasv, millele lisaks leidub neis loodusandides ka kiudaineid, kaaliumi ja antioksüdante.

USAs läbi viidud uuringust selgus, et pähklite söömine aitas vältida stressiga kaasnevat veresoonte ahenemist ning alandas ka süstoolse vererõhu näite.

Mõningane paranemine ilmnes ka südametöö karakteristikutes, näidates, et pistaatsiapähklid suurendasid parasümpaatilise närvisüsteemi aktiivsust, mis võib diabeedi korral olla kahjustatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles