Üksteist toitu, mida toitumisspetsialistid alati varuks hoiavad

Marina Lohk
, Tarbija24 reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maapähklivõi - sinu väike abimees dieeditamisel
Maapähklivõi - sinu väike abimees dieeditamisel Foto: kehatrimmi.ee

Pole saladus, et tervislikult toituda on märksa kergem siis, kui sul on külmikus varus toitvat ja kasulikku toitu. 

Womenshealthmag küsis toitumisspetsialistidelt, mida nemad oma külmikus alati hoiavad.

Brokoli 

Ühe Women’s Healthi autori Keri Glassmani jaoks on brokoli ideaalne köögivili, mida pakkuda õhtusöögi kõrvale ja mida armastab terve pere.

Mahemarjad 

Dietoloog Katie Cavuto tunnistab, et nii tema ise kui ka tema kolmeaastane laps söövad ohtrasti marju suurima heameelega.

Naturaalne maapähklivõi 

Kristin Kirkpatrick Cleveland Clinic Wellness Institute’ist soovitab maapähklivõid kui imelist tervisliku valgu ja rasva allikat, mida saab süüa peaaegu kõigega. 

Munad 

NourishSnack asutaja ja NBC Today show toitumis- ja terviseekspert Joy Bauer soovitab mune, sest nad sisaldavad kvaliteetset valku ja neid on lihtne valmistada. Ta ise armastab teha omletti, kasutades ühte tervet muna koos kolme munavalgega. Lisaks hoiab ta alati varuks kõvaks keedetud mune, mida saab siis kiirelt lisada hommikusöögile ja snäkkidele. 

Tomatisalsa

Mount Sinai haigla kliiniline dietoloog Jaclyn London soovitab hoida külmikus valmis salsat, sest koos munade ja külmutatud köögiviljadega saab sellest kiirelt valmistada maitsva ja tervisliku roa. 

Maitsestamata Kreeka jogurt 

Silicon Valley toitumisspetsialist Michelle Davenport rõhutab, et Kreeka jogurt on suurepärane probiootikumite ja valgu allikas ning on samaaegselt suhkruvaene. See on ideaalne kiire snäki alus või ka majoneesi vms asendaja.

Spinat 

Kristin Kirkpatricku sõnul saab tervislikku spinatit lisada smuutisse, tomatikastmesse või lisada salatisse. 

Hummus 

Raamatu The Small Change Diet autor Keri Gans kasutab hummust ehk kikerhernepastat nii kreemjuustu asemel koos suitsulõhega, majoneesi asemel munasalatis, või asemel ahjukartuliga ja isegi pastaga, et teha see kreemjaks.

Avokaado 

Keri Glassman kasutab seda nii hommikusöögi ajal, snäkkides kui ka suuremates toitudes. Enda sõnul ei saa tal avokaadost kunagi villand ning see on väga tervislik toit. 

Vürtsikas kaste 

Joy Bauer armastab seda mitmel põhjusel. Esiteks, võib see tema sõnul aidata elavdada igavat dieettoitu, sellele seejuures erilist kalorsust lisamata. Teiseks, uuringute järgi aitab vürtside kasutamine oma toidus alandada söögiisu ja elavdada ainevahetust. Bauer lisab vürtsikat kastet hea meelega nii hummusele kui ka kanasalatile. 

Sidrun 

Shelly Marie Redmondi lisab sidruneid alati oma joogiveele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles