Kuumus tekitas rohkem tervisehädasid linnades

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Termomeetrinäit Tallinna linna piiril.
Termomeetrinäit Tallinna linna piiril. Foto: Toomas Huik

Möödunud nädala kuumalaine ajal diagnoosis kiirabi kuumakahjustusest tingitud tervisehäireid kokku 83 korral, enam esines kuumusest tingitud terviserikkeid linnades.

Kiirabi avastatud 83st kuumaga tekkinud terviseprobleemist 22 juhul tuli patsient toimetada haiglasse ravile või jälgimisele, selgub terviseameti kiiranalüüsist kiirabibrigaadide töö kohta kuumalaine viie päeva ajal.

Terviseamet keskendus oma analüüsis ennekõike kiirabikutsetele, kus tervisehäire põhjus oli või võis olla tingitud kuumast ilmast.

Kiirabi väljakutsete koguhulka kuumapäevade ajal võrreldi ka juunikuu väljakutsete keskmise arvuga Eestis ning selgus, et ööpäevast kiirabiväljakutsete üldarvu kuumad ilmad väga oluliselt ei mõjutanud. Vaid suuremates linnades täheldati mõnel ööpäeval kuni viieprotsendilist kutsete üldarvu tõusu.

Kuumakahjustustest tingitud tervisehäireid esineski enam linnades, mis on terviseameti hinnangul mõistetav, kuna linnatänavatel ja korterites kuumeneb õhk eriti intensiivselt ja õhu liikumise kiirus on maapiirkondadega võrreldes väiksem.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles