WHO nõuab e-sigarettidele karmimat regulatsiooni

Marina Lohk
, Tarbija24 reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E-sigarett
E-sigarett Foto: Elmo Riig / Sakala

Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) nõuab elektrooniliste sigarettide karmimaid regulatsioone, seehulgas nende siseruumides kasutamise ning alaealistele reklaamimise ja müügi keelamist. 

WHO alustas võitlust tubakaga juba kümme aastat tagasi ja 2005. aastal vastu võetud ning 179 riigis ratifitseeritud dokumendi järgi soovitatakse hinna- ja maksumeetmeid nõudluse vähendamiseks ning tubakareklaami ja tubakatoodete ebaseadusliku müügi keeldu. Nüüd sooviks organisatsioon sarnaste piirangute kehtestamist kõigile nikotiini sisaldavatele toodetele, seehulgas suitsuvabadele, kirjutab Reuters.

WHO andmetel toodetakse 466 erinevat e-sigarettide tootemarki ja see tööstus esindab  suurt ohtu tubakatarbimise reguleerimisele. 

Üheks WHO uueks nõudeks on näiteks see, et e-sigarettide tootjad ei tohi väita, justkui nad aitaksid oma tootega inimestel suitsetamist maha jätta, kuni nad suudavad pakkuda selle kohta veenvat teaduslikku tõestust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles