Millised ohtlikud haigused pesitsevad mullivannides?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullivann.
Mullivann. Foto: Tairo Lutter

Soojaveevann või avalik mullivann võib olla mõnusaks lõõgastuseks, kuid ühtlasi on see parim keskkond bakterite vohamiseks.

Vesi avalikes mullivannides ei ole piisavalt soe, et tappa sinna iga korraga inimestelt erituvaid baktereid. Soojal veel võib olla hoopis võimendav mõju bakterite arengule, vahendab Fox News.

Kuna vee soojendamine võib tüüpiliselt kasutatavatele desinfetseerijatele (nagu kloor) mõjuda toimet pärssivalt, pole mullivannid kunagi puhtad. Kõige levinum on mullivannist saada nahalööve, mis avaldub punaste sügelevate punnidena. Bakter, mis sellist põletikulist nähtust põhjustab, võib erituda ka mulliveevanni kohal liikuvasse õhku läbi õhumullide. Halvimal juhul võib see kaasa tuua kopsupõletiku.

Terviseriskide tõttu ei pea tingimata mullivannidest eemale hoidma, kuid tasuks olla ettevaatlik neis avalikes veekeskustes, kus mullivannist päeva jooksul väga palju inimesi läbi käib. Mida rohkem inimesi on mullivannis koos, seda tõenäolisem on ka bakterite levik ühelt teisele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles