Ministeerium: huuletubakas on Eestis populaarne tänu müütidele

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi põsktubakas "snus"
Rootsi põsktubakas "snus" Foto: SCANPIX

Viimastel aastatel on tolliametnikud aina sagedamini avastanud huuletubakat,  kasvanud on ka avastatud kogused, mis võib olla tingitud selle kasvavast populaarsusest Eestis.

Kuna huuletubaka tarvitamisel ei eraldu suitsu, selle tarbijale ei jää külge ebameeldivat lõhna ning seda saab varjatult kasutada, siis arvatakse, et huuletubakal on võrreldes suitsetamisega rida «eeliseid», teatas sotsiaalministeerium on Facebooki lehel. Tegelikult võib huuletubakas olla sigarettidest ohtlikum ning see ei ole alternatiiviks suitsetamisele või abiks suitsetamise mahajätmisel. Ka huuletubakas sisaldab sõltuvust tekitavat nikotiini ning seda isegi enam kui tavalised sigaretid. Lisaks on selles veel ligi 2000 erinevat keemilist ühendit, millest 28 peetakse ka vähki tekitavateks aineteks.

Sotsiaalministeerium hoiatab, et kuna huuletubaka tarvitamisest saadav nikotiinitase on organismis kestvam ja ühtlasem, tekitab see tugevamat sõltuvust kui suitsetamine. Mõned eksperdid ütlevad, et eriti just noorte puhul kasutab tubakatööstus huuletubakat nagu «väravat», et noori suitsetama meelitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles