Puhkuste lõpuga normaliseerus EMO koormus

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PERHi erakorralise meditsiini osakond(EMO).
PERHi erakorralise meditsiini osakond(EMO). Foto: Peeter Langovits / Postimees

Põhja-Eesti regionaalhaigla (PERH) erakorralise meditsiini osakonna juhataja Kristiina Põllu sõnul on jahedate ja vihmaste ilmade saabumine ning puhkuste perioodi lõppemine endaga kaasa toonud suuna EMO töökoormuse normaliseerumisele.

Möödunud nädala esmaspäevast kuni täna hommikuni pöördus PERHi erakorralise meditsiini osakonda kokku 1570 patsienti, kellest 268 vajasid edasist haiglaravi. Kiirabiga haiglasse toodute arv oli 27,3 protsenti kõigist pöördumistest. Intensiivravisaalis vajas abi 33 patsienti.

«EMOsse pöördumisi oli 150 patsiendi võrra vähem kui nädal varem, samas kasvas haiglaravi vajavate patsientide osakaal. Väga palju abivajajaid tõi kiirabi, moodustades enam kui veerandi EMO töömahust. Kiirabiga toodud abivajajaid oli keskmisest rohkem kõigil nädalapäevadel, erandiks oli vaid neljapäev 51 patsiendiga, samas esmaspäeval oli kiirabiga toodud kogunisti 80 patsienti,» ütles Põllu.

Põllu lisas, et ka traumadega pöördumiste arv väheneb juba teist nädalat ning pöördumiste keskmine arv hakkab lähenema tavapärasele ööpäevasele keskmisele, mis on 55 patsienti, välja arvatud laupäev, mil erinevate traumadega pöördus EMOsse 67 patsienti.

Kommenteerides EMOsse pöördujate üldarvu, ütles Põld: «Nädala algus oli tavapäraselt töökas — esmaspäeval 244 ning teisipäeval 241 pöördumist. Nädala keskpaik möödus veidi rahulikumalt, kolmapäeval pöördus 219 ning neljapäeval 203 patsienti. Reedel ja laupäeval pöördumiste arvu tõusis, reedel oli 224 ning laupäeval 231 abivajajat. Pühapäev möödus taas rahulikumalt, mil oli 208 pöördumist.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles