Haigla sõidutab vähihaigeid iga päev kahe maja vahel

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiiritusravi Põhja-Eesti Regionaalhaiglas.
Kiiritusravi Põhja-Eesti Regionaalhaiglas. Foto: Liis Treimann / Postimees

Lähedasi pahandab, et Põhja-Eesti regionaalhaigla Hiiu korpuses ravil olevaid haigeid sõidutatakse iga päev Mustamäele kiiritusravi saama.

«Inimesed tulevad üle Eesti Hiiule vähki ravima, aga selleks, et saada pool tundi päevas kiiritusravi, veetakse neid bussiga Mustamäele,» kurtis Tarbija24 ühendust võtnud mees, kelle sõpra on juba mitu kuud iga päev nii kahe haigla vahet sõidutatud. «See on meeletu raha raiskamine, mida seal tehakse,» oli ta nördinud.

Regionaalhaigla juhatuse liikme, haigla ülemarst dr Andrus Remmelgases sõnul viibib Hiiul asuvas kiiritusravi osakonnas keskmiselt 30 Mustamäe korpuses kiiritusravi saavat, heas üldseisundis vähipatsienti. «Sisuliselt võiksid nad saada ravi ka ambulatoorselt, tulla ravile kodunt või majutuda pansionaadis,» kinnitas arst.

 Kas patsient on kiiritusravi ajal Mustamäel või Hiiul, oleneb arsti sõnul eelkõige patsiendi seisundist. Hiiu osakonnas viibivad rahuldavas üldseisundis patsiendid, kellel enamjaolt oma elukoha kauguse tõttu ei ole võimalik igapäevasel raviseansil käia. Tallinnas ja selle lähiümbruses elavad patsiendid käivad kiiritusravi saamas üldjuhul kodust.

 Remmelga sõnul on tegu ajutise lahendusega ning mõne aasta pärast peaksid vähihaiged ravi ajal viibima samuti Mustamäel.

Vähihaigete ravi toodi Hiiu haiglahoonest üle Mustamäele aastatel 2010-2011. Seoses uue X-korpuse valmimisega on Mustamäel välja arendatud nüüdisaegsed ravivõimalused nii vähihaigete diagnostikaks kui ka raviks, sh kirurgiliseks, kiiritus- ja keemiaraviks. Kogu tänapäevase kiiritusravi planeerimise ja ravi (väliskiiritus, õõne- ja koesisene kiiritus) aparatuur asub Mustamäe X-korpuses spetsiaalselt selleks valminud, nii patsiendile kui ka ravipersonalile turvalistes ruumides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles