Laupäeval toimub Mustamäel suur tervisepäev

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sel laupäeval, 13. septembril toimub Tallinnas Männi pargis suur tervise ja turvalisuse päev, kus saab tasuta vererõhku, kolesterooli ja veresuhkrut mõõta, kopsutesti teha, nägemist kontrollida ja muudki.

Mustamäe linnaosa vanema Helle Kalda sõnul hakati koguperepäevi «Mustamäe Sügis» korraldama 2002. aastal ja neil on rahva hulgas olnud algusest peale suur menu. 

«Tänavune üritus on suuresti pühendatud kahele väga olulisele asjale elus, nimelt tervisele ja turvalisusele. Mustamäel õnneks on terviseteemad püsivalt päevakorral – meie auväärset meditsiinilinnakut silmas pidades pole see ka imeks panna. Tervisepäeval «Mustamäe Sügis 2014» saab kõige muu hea ja huvitava kõrval läbida ka mitmeid tervisekontrolle, tasuta mõistagi. Seekord on naistel esmakordne võimalus testida end ka rinnavähikahtluse suhtes, usutavasti kasutab Mustamäe naispere selle rõõmuga ära,» rääkis Kalda.

Tervisepäeva avab kell 12.00 Kaitseliidu Tallinna Maleva Orkester. Päeva jooksul esinevad Mustamäe sotsiaalkeskuse seeniortantsurühm Lustiline ja show-tantsurühm, Mustamäe Kultuurikeskuse Kaja ja Mustamäe Laste Loomingu Maja kollektiivid, lastele on kavas teatrietendus jpm. Kell 17.00 astub kaunite lauludega üles näitleja Eduard Toman, päeva lõpetab kell 19.00 armastatud laulja Ivo Linna kontsert, teda saadab Antti Kammiste.

Maanteeametilt on liiklusalane teavitustöö ja individuaalne nõustamine. Kohal on ümberpööratav auto, turvavööstend, kaalustend, peatoestend. Igal inimesel on võimalik ise järele proovida, mis tunne on viibida üle katuse käinud autos, ning õppida, kuidas sealt välja pääseda. 

Avaliku raudteeohutusega tegeleva rahvusvahelise MTÜ Operation Lifesaver Estonia telgis saavad külastajad testida oma teadmisi raudteeohutusest, lapsed lahendada ristsõnu ja värvida teemakohaseid pilte. 

Päästeamet räägib tule- ja veeohutusest, saab proovida tulekustuti kasutamist, jagatakse täpsemat infot suitsuandurite kohta. 

Pommigrupp näitab Eestimaal enim esinevaid ja leitavaid lõhkekehasid, tutvustab nende kahjutuks tegemise võimalusi ja varustust. Tutvuda saab Kaitseliidu tegemistega, harrastada kepikõndi, tai chi võimlemist, mängida õuehokit jpm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles